FIPE
Banner IPE

Aktualności / Gmino, zainwestuj w szkołę!

Fundacja Instytut Promocji Edukacji po raz kolejny rusza z projektem wspierającym rozwój szkół.

Tym razem proponujemy pomoc dla organów prowadzących placówki oświatowe ubiegających się o unijne środki finansowe. W porozumieniu ze szkołami zlokalizowanymi w poszczególnych gminach przygotowujemy Diagnozę Potrzeb Rozwojowych Szkół.

Diagnoza ta jest niezbędnym elementem służącym do przygotowania wniosków, które mogą składać organy prowadzące placówkami oświatowymi. Projekt dotyczy poprawy jakości edukacji ogólnej. Pieniądze unijne mają szansę trafić do szkół na terenie całego kraju. Konkursy na nabór wniosków są sukcesywnie ogłaszane w kolejnych województwach.

Diagnoza to niezbędny służącym do przygotowania wniosków – wyjaśnia Agata Bartkowska z Instytutu Promocji Edukacji. – Mówiąc wprost, nie można złożyć wniosku, nie mając diagnozy, której celem jest analiza stanu obecnego oraz zbadanie potrzeb poszczególnych placówek.

Specjaliści z Instytutu Promocji Edukacji opracowali zestaw narzędzi badawczych dostosowanych do wytycznych poszczególnych województw. Daje to gwarancję, że diagnoza oferowana przez IPE spełnia wszelkie wymagania proceduralne.

Diagnozy powstają w ciągu 3 tygodni od dnia podpisania umowy z gminą. Obejmą m.in. przebadanie kluczowych interesariuszy oraz strategicznych dokumentów gminy.

IPE logo male
Fundacja Instytut Promocji Edukacji

ul. 3 maja 27-31 /33, 81-364 Gdynia
e-mail: ipe@fundacja-ipe.pl
konto: ING Bank Śląski S.A.
tel. + 48 58 679 00 10 Telefon